onsdag 9. september 2009

Kommen til skolen vår, huhey :)

Da e det vel påtide me ei ny oppdatering. Vi har nu kommen oss til skolen kor vi ska bo og jobbe de neste 5 månedan (siste arbeidsdag e 15. januar). Men la oss heller begynne me å fortelle om de siste dagan i Zhongshan, den nydelige byen vi forlot på søndag.

Vi tilbrakte de siste dagan der me å sitte på kafe å kose oss, mens kveldan for det meste gikk i middag me diverse kinesera og ikke minst - PING PONG! Vi e alle forelska i ping-pong. Fleire kvelda dro vi til en park før å spille ping-pong. Det e så koselig her i Kina fordi folk møtes i parken alle kveldan, damen danse, mannfolkan trene eller spille ping-pong, mens andre bare sitt å kose seg. Alle va veldig entusiastisk over å få spille mot vestlige. :) Vi har telogme dansa litt me damen, eg og ho Stine som vi bor me. :)

Men - søndagen dro vi altså videre me bil til Shenzhen, cirka 2 tima unna. Og her e vi no. Skolen vi e kommen til heite Fuyuan School og har litt over 3000 eleva og 500 lærera. Alle elevan og læreran bor på skolens campus (som e stoor). Vi undervise primary school, så vi har lite å gjøre me de andre elevan (kindergarten, middle school og high school). På primary schooln e det 1000 eleva og cirka 70 lærera. Alle e veeeeeldig imøtekommanes og vil ha oss me på alt mulig :)

De siste dagan har vi brukt på å undersøke området. Vi har basseng :D Det e også en stor sportsfield her. Vi har også spist middag på resturant me alle de viktige personan på skolen som for eksempel rektoren. Etter middagen dro vi hjem til han og spiste kake og prata :) Vi har også spilt ping-pong og badmington ilag me han og mange andre lærera en kveld.

Selve plassen kor skolen ligg e cirka 40 minutt utafor selve bykjernen (det e 13 millioner innbyggera i Shenzhen...). Rett utafor området e det en "industrial village". Det e nemlig en del fabrikka i området, og dermed masse folk. Så det e en koselig liten "village" her me nån resturanga, gågata og butikka :)

Over til maten.... Eg e så leeeeeeei kinesisk mat at eg døøøøøyr! Vi får tre måltid om dagen i kantina - frokost, lunch og middag. Blah. Maten e grei nok, men eg e veldig, veldig, veldig lei av alt som kan minne om kinesisk mat.

Så, elevan. Eg undervise 3rd og 4th grade - dem e rundt 9-11 år. André undervise 4th og 5th grade som da e ett til to år eldre. Vi e ganske fornøyd me det - foreløpig. Vi hadde vårres første tima idag, og ungan e heilt vill. Det e veldig vanskelig når dem ikke kan særlig mye engelsk og vi ikke kan særlig mye kinesisk (men vi lære heile tia meir!). Eg håpe og trur det blir bedre etterkvært... Eg va veldig nervøs. Vi undervise 12 tima kvær på 40 minutt i uka. Det e ikke så mykje, og bra e det. Vi bruke en del tid på å sitte på vårres fine kontor å skrive plana for timan. Mon tro ka eg ska finne på for dem imorra.... Det e cirka 30 eleva i kvær klasse og dem bråke veldig. Men dem e også kjempesøt :) Kvær gang vi e i nærheita hiv dem alle seg over oss å bruke all den engelsken dem kan for å få vårres oppmerksomheit :) Forresten så undervises det dagen lang her... Klokka e no 20:30 og det e enda tima pågang.

Ellers har vi også blitt introdusert for hele primary schoolen og alle læreran idag. Dem hadde en heil liten sermoni utfor skolen for oss. Så i en mikrofon måtte vi i tur og orden prate litt om oss sjøl for over 1000 stykk og svare på en masse spørsmål fra elevan. Det va varmt. Ja, det e forresten uutholdelig varmt her.

Over til leiligheita vårres. Den e stygg. Vi bor i et leilighetskompleks på område, veldig sentralt i første etasje. Vi har ikke kjøkken :( veldig synd, eg sku likt å lage min egen mat iblant. Men leiligheita e ihvertfall nymalt, det e vel nåkka... Dem snakke om å finne oss nye leiligheite me kjøkken, for dem synes også at dem ikke e særlig fin, men vi får se :) Vi ska no uansett klare å overleve i dem i nån måneda :)

Jaja, c'est tout! Enjoy the pictures, og glem ikke å legge igjen en kommentar ;) eg må innrømme at eg savne TACO no sinnsykt! :P


Parken vi besøkte en del i Zhongshan :) Koselig :)


André midt i en kamp mot ei gammel dama - han blei knuuust ;)


Oss tre (vi pluss Stine, e alltid lagme ho :)) kose oss på kafe me internett :) go milkshake


Stine og Carol på resturant :) savne Carol!


Siste kvelden besøkte vi en veldig kul park me MASSE figura i papir som lyste i vannet, i skogen, på plenen - overalt! :) det va heilt nydelig.


Lysende blomst i parken :)


Lysende tre i parken :) i like very much


Skolen! Eller en del av den... Det store bygget i midten e der vi undervise, og vi bor i ei leiligheit bak det bygget :)


Turområde bak skolen :) fiiint. Men fult av veldig giftige slanga, so I shall stay away.


Basseng - DIGG!!!!


Kontoret vårres :) André sin plass nærmast, så Stine sin, så min :)


Soverommet i kåken... Vi har iallefall to store senge, ka vi enn ska me det.


Badet - grøss. Sjekk hullet i gulvet kor vi gjør fra oss... Niiiice. Ingen hylleplass whatsoever, så ska til IKEA til helga :)


Stua. Litt hard sofa, men e no ganske stor og grei. Har kjøleskap iallefall! :)


Del to av stua. Kan ikke si eg har sett no på TV... Men e veldig gla vi har en sånn vannautomat ting :)

7 kommentarer:

  1. Just for the record... Angående bilde nr 2: Eg blei ikkje knust. Ja, ho va kjapp - kjappar enn det den velbrukte, smålubne kroppen skulle tilsi, men eg hadde "selvfølgelig" nån dundrende gode serva som ho ikkje hadde nubbsjans å ta. MEN generelt sett viste det seg at parkkineseran e uhyggelig god i bordtennis.

    SvarSlett
  2. XD stå på André, par uke tell så kommer tennisarmen seg ;)

    Ser ikkje ut tell å være de beste forholdan angåanes leiligheta >_< Håpe dokker får bedre snart:)

    SvarSlett
  3. Deler dere rom med Stine? =p

    SvarSlett
  4. Niks, gås, vi har vår egen kåk. Men ho Stine har leiligheit rett over gangen fra oss, så du kan vel sei at vi dele hus med ho. :-)

    SvarSlett
  5. Den sofaen så no veldig spartansk ut. Men slepparhullet såg jo veldig praktisk ut. Plassbesparende, men dett for all del ikke nedi.

    SvarSlett
  6. Bjørn sier han skal installere slikt kinesisk do til dere, så blir ikke overgangen så brå når dere kommer tilbake til Norge...

    Ronny

    SvarSlett
  7. heia:-) tenke vi må ta en tur på kinarest.når d kjæm heim:-) artig å følge med på kor d går, og masse flotte bilda.. nesten så man fikk lyst å ta en tur. Alt vel her i Ramsund, 13 gr. og regn. Har nettopp henta inn vedkorga så no e vi klar..Alle hilse.

    SvarSlett