onsdag 9. desember 2009

Mao zai shu li mian

Ting jeg liker med Kina:

- alle er hyggelig
- Alt er billig
- Masse oppmerksomhet :)
- Spennende

Ting jeg IKKE liker med Kina:

- maten
- svært tydelig klasseskille
- bryr seg lite om miljøet
- de beveger seg veldig sakte

Ting jeg savner i Norge:

- TACO
- Eline
- Shakespeare og Max
- Marsipan

Nå er det lenge siden jeg har skrevet et innlegg her. Men bekymre dere ikke, jeg har det bra.
I det siste har det ikke skjedd altfor mye. Vi var en til tur på spa, jeg og Stine fikk manikyr mens André hadde en aromaterapimassasje. Siden han var enslig mann som skulle ha massasje fikk han forresten se bilde av alle massøsene, samt alder og høyde, så han kunne velge og vrake. :-)

Jeg har fått laget meg en kina kjole hos skredder nå. Den ble veldig fin, synes jeg :-) Se bilde!

Ellers så har Stine hatt besøk av to venner fra Danmark som reiser rundt og jobber i Asia for tiden.

Forrige uke var det sportsday på torsdag og fredag. Og mens vi i Norge ser for oss en sportsday hvor ungene springer rundt og leker seg med forskjellige sporter, skal det her paraderes og tales. André og jeg ble vekt tidlig på morningen av Stine fordi en lærer hadde bedt henne finne oss, vi måtte forte oss til sports fielden! Og der ble vi plassert i en lærer parade med hver vår liten kineser, fikk en caps på hodet og avgårde bar det. André var så "heldig" å fikk lov å gå aller fremst alene, he he he. Vi spaserte foran 2000-3000 folk bestående av elever, lærere, foreldre og "viktige" menn. Senere på dagen begynte vi etter mye om og men med sport. Springing, høydehopp, gå-på-rekke-bundet-fast-i-hverandre sport, blant annet.

What else, what else... Stine og jeg dro på jakt etter en mexikansk restaurant vi hadde hørt snakk om, men vi gikk oss helt vill. Havnet nede med kaia, hvor vi vandret litt rundt, før vi tok feil buss hjemover, og måtte bytte. Senere fant vi derimot en god indisk restaurant, selv om vi brukte en del tid på å finne den også. :-) Men hva gjør man ikke for å slippe unna kinesisk kantine mat.

Which reminds me, André og jeg var på ikea (igjen). Der koste vi oss med köttbullar och potatismos. Også fikk vi kjøpt pepperkaker!! NAM! Har spist alle allerede... Kjøpte pepperkakedeig også, har spist den og :-)

Også gikk vi en ny tur på tigerfjellet sammen med noen kinesiske venner og venninner. Når vi kom til tårnet der oppe fant vi ut at det faktisk bor en mann der. Han inviterte oss inn, og vi fikk se hans meget beskjedne hjem bestående av ei seng og en PC. Han har fin utsikt da. Merkelig sted å bo...

Vi har også tilbrakt flere dager på starbucks i det siste, det er som André har nevnt utrolig koselig der... ihvertfall sammenlignet med å sitte på tresofaen i leiligheten eller på kontoret...
I helga gikk vi tur i en stor fjellpark inne i Shenzhen, og det var en fin opplevelse. Flere store drage områder, hvor de har drage konkurranser... :) Fin utsikt, grønt og varmt :-)

Men selv om den dagen var varm, betyr ikke det at alle dager er det... kulda har kommen tilbake igjen, og de siste dagene har det regnet. Det er ikke så kaldt som det var for noen uker siden, men kaldt nok (15-16 grader?). Og vår sjef sier vi ikke trenger varmeovner, som vi har mast om flere ganger. Hmmf!

Hjemreisen nærmer seg med stormskritt nå. Det er helt utrolig at vi har vært her i over 4 måneder. Vår siste arbeidsdag er 15 januar, og vi har noen dager med fri i jula og nyttår. Jeg kommer til å savne de søte små elevene mine. Når jeg kommer hjem trenger jeg forresten en jobb. Noen forslag? :-)

Salut, amis!


Her e nån bilda fra Sports Day. Lærerparaden som vi tok del i og nån veldig søte, små barnehageunga :-)

André og Stine på sportsday. Flotte capsa vi fikk, det står "Fuyuan" som da e navnet på skolen. Også to fine små fjerdeklassinga... kan forøvrig informere om at jenta til venstre e den verste brålmakarn i fjerdeklassen min.


 
Også to små fjerdeklassegutta. Neste bilde vise Eric, Stine, Lin og Lin si venninna. Vi e på fjelltur igjen :-)


Her ser dåkker André og Ju Huan (sannsynligvis skrives det ikke sånn). Det e en gutt i 6. klassen som kjem på besøk til oss kver kveld eller formiddag eller begge dela. Nån ganga åpne vi døra, andre ganga ikke. Her sitt dem å studere kinesisk ilag, ved hjelp av Tom og Jerry tegneserie. Til høyre kan du se fjellparken eg nevnte tiliar, med et stort område tilegnet drageflyvning.


Flere bilda fra parken både over og under. En fin, grønn oase midt i byens mas og kjas. Som typisk kinesisk er, så har selvfølgelig noen lagt seg til å sove.
Neimen se, det e jul i Kina også! Selv om jula e langt i fra så utbredt som heime, så e det no litt jul her også. Under ser du en liten julekonsert med barn på et kjøpesenter vi besøkte :-)


Og her e da min nye, fine kjole :-) Både forran og bakfra. Pose, pose, pose...

15 kommentarer:

 1. Kledelige capser. ;)
  Husk å skaffe oss oversikt over hvordan vi får økt kattebestanden i Nordsiveien 196 til det doble. Hvem vi skal kontakte på hvilken måte, osv...

  Mikal: Skal vi ordne til et overraskelsesselskap med kjöttbullar och potatismos for Djengis Khans horder når de vender vestover? Uppsss..., sa jeg det høyt?

  Mvh,
  Ronny

  SvarSlett
 2. stilig kjole..må ha!
  spiste du en pakke pepperkakedeig??hah hah
  Det blir en spesiell julefeiring i år,blanding av dansk (Stine), finsk (Leila), norsk og kinesisk,vi gleder oss.

  PS. Katten sender vi vel med buss til Sørreisa :)

  SvarSlett
 3. Ser ut til at du trenger litt skikkelig norsk mat, så slank som du ser ut - rene modellen.
  Du spør etter jobb. Om du vil kan eg undersøke litt rundt omkring - er det noe du spesielt er ute etter eller er du altetende i så måte...

  pap

  SvarSlett
 4. Ja pappa, eg vil ha mat. Eg vil ha jobb på eurosko! Gå å snakke me Merethe og si at ho må gi meg jobb. :-)

  Anneli

  SvarSlett
 5. Det e kanskje ikke helt god tone å sparke noen for at du skal erstatte vedkommende, eller :)
  Kanskje vikarlærer i engelsk er noe for Dem?

  SvarSlett
 6. Det var en nydelig kjole , riktig pen er du . Dokker får ha ei god jul i lag med familien , blir vel spesiell iår , men dokker får det sikkert veldig trivelig . Hils Andre, Hilsen Randi og Agnar

  SvarSlett
 7. Pappa: ho treng kanskje ikke sparke nån... kanskje ho kan finne en jobb til meg. :-) Eg vil ikke være lærar.

  Tusen takk tante Randi og onkel Agnar :-) Og go jul til dåkker også, du får hilse ho Elise og ho May Rita fra oss begge! :-)

  SvarSlett
 8. Tips: Meld dere inn i Turistforeninga (DNT) når dere kommer tilbake.Det er mange fjelltopper her også å bestige. Hva med "12 topper på 12 dager"?

  Hilsen Jan Hermar

  SvarSlett
 9. Jasså, min gode onkel Jan, er det en utfordring? Jeg vet ikke hvilke tolv fjelltopper det gjelder, men er du med, så er jeg med!

  SvarSlett
 10. Kanskje jeg får hive meg med atletene for å forevige overmotet på minnekortet mitt.
  Evt. for å bedre egen fysikk (om jeg klarer henge med).

  Kaketoppen i kjøpesenteret på Finnsnes kunne vært en av toppene, men de er vel konkurs...???

  ;) Ronny

  SvarSlett
 11. Så rå flott du er i kjolen.
  regner med du gleder deg og få besøk nå.
  Dere får kose dere så masse den siste tiden i Kina.
  Og dere får ha god jul og et god nytt år der nede.
  Stor klem fra May-Rita og Terje.

  SvarSlett
 12. Venter bare på at dere skal komme tilbake :) Mye spennende å prate om - og mye spennende å ta oss til! Det bildet hvor du leder paraden... Haha - priceless.

  - Morten

  SvarSlett
 13. Foreslår at vi starter med Svarta Bjørn-marsjen. Den går siste helga i juni. Ikke umulig at Ronny også blir med.

  Hilsen Jan H.

  SvarSlett
 14. Høres ut som en god ide. Da synes jeg kanskje målsettinga må være den lengste etappen på ca. 18 km...???
  Evt. ei kortere løype, slik at Ellinor også kan klare være med. Tror den korteste er ca. 8 km.

  Link til fjorårets brosjyre: www.rombaksbotn.no, se sida om Folkefest i Rombaksbotn

  Jeg legger av dato i kalenderen.

  Ronny

  SvarSlett
 15. Oppdateringer???? Eller gått lei?

  SvarSlett